Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencseleves tárkonnyal és füstölt hússal

MME MME
5/5
> 90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lencsét este megmosva beáztatjuk, reggel feltesszük főni a kockára vágott zöldségekkel, a füstölt hússal, a babérlevéllel, az apróra vágott
hagymával és fokhagymával, valamint afűszerekkel.

Amíg fő a lencse, kevés olajon 1 evőkanál lisztből, kevés apróra vágott vöröshagymából, fokhagymából és pirospaprikából rántást készítünk, majd hideg vízzel felengedjük, végül a megfőtt levesbe öntjük, és jól kiforraljuk.

Ízesítjük cukorral, ecettel vagy mustárral a levest. Megszórjuk egy csipet tárkonnyal. Aki szereti, tejfölt is adhat hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek