hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencseleves gazdagon

75 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét átválogatjuk, majd felöntjük hideg vízzel, és kb. egy órát hagyjuk állni. Ezután leszűrjük, és lecsepegtetjük. A zöldségeket megpucoljuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk. A füstölt kolbászt és a debrecenit, félbe vágjuk, majd felszeleteljük. A vöröshagymát megpucoljuk, majd felvágjuk apróra.
  2. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt füstölt kolbászt és pár percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és pár percig pároljuk. Megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, és félpuhára főzzük a zöldségeket. Amikor a zöldségek már félpuhára főttek, hozzáadjuk a lencsét, a mustárt, és a feldarabolt debrecenit, majd készre főzzük a levest.

LENCSELEVES, -FASÍRT ÉS -SALÁTA - 10 TUTI LENCSÉS RECEPT SZILVESZTERRE, HA NEM SZERETED A FŐZELÉKET >>>

INDÍTSD EZZEL AZ ÚJ ÉVET: LENCSELEVES, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD! >>>

Megjegyzés

Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet friss kenyeret is kínálhatunk hozzá. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss