hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencseleves gazdagon

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Zeller
  • Mustár

Elkészítés

  1. A lencseleves elkészítéséhez a lencsét átválogatjuk, majd felöntjük hideg vízzel, és kb. 1 órát állni hagyjuk. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük. A zöldségeket megpucoljuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk.
  2. A füstölt kolbászt és a debrecenit, félbevágjuk, majd felszeleteljük. A vöröshagymát megpucoljuk, majd felvágjuk apróra.
  3. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt füstölt kolbászt és pár percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és pár percig pároljuk.
  4. Megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, és félpuhára főzzük a zöldségeket.
  5. Amikor a zöldségek már félpuhára főttek, hozzáadjuk a lencsét, a mustárt, és a feldarabolt debrecenit, majd készre főzzük a levest. 

Megjegyzés

Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet friss kenyeret is kínálhatunk hozzá. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss