Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsegulyás

MME MME
1 4.4/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

A lencsét egy éjszakán át 1 liter hideg vízbe áztatjuk. Másnap a füstölt csülköt fazékban, 1,2 liter vízben feltesszük főni. 25 perc múlva hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst, a karikára vágott hagymát. Újabb 25 perc múlva hozzáadjuk a leszűrt lencsét, a felkarikázott sárgarépát. Sóval, borssal, babérlevéllel, pirospaprikával ízesítjük. Készre főzzük. A csülköt kivesszük a levesből, a húst a csontról lefejtjük és csíkokra vágjuk. Visszatesszük a levesbe.

Megjegyzés

Jó tudni, hogy
a lencsegulyást rántással is sűríthetjük, ízlés szerint ecettel, citromlével vagy tejföllel savanyíthatjuk.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss