hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsegulyás szilveszterre

15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A lencsét előző este megmossuk, szükség szerint kiválogatjuk, majd beáztatjuk. Kevés zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és megsózzuk.
  2. Belekerül a kockázott hús is, amit addig pirítunk, míg kifehéredik. Pirospaprikával megszórjuk enyhén, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  3. Hozzáadjuk a beáztatott lencsét, és ha szükséges a vizet pótoljuk. Felforraljuk.
  4. Hozzákerülnek a karikára, vagy hasábra vágott zöldségek is. A zellercsokrot is hozzátesszük, de ezt a végén kivesszük.
  5. Ha ismét felforrt, megkóstoljuk. A sót szükség szerint pótoljuk. Kevés csombort (borsikafüvet) is adhatunk hozzá, ami a lencse enyhén puffasztó hatását semlegesíti. A csombor minden hüvelyesből, káposztából készült ételhez ajánlott, de csak óvatosan, mert nagyon erőteljes az aromája.

Megjegyzés

Az újévi asztal elmaradhatatlan darabja a lencse, ami akár ebben a formában is feltálalható. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss