Elkészítés: 1 fej hagymát apróra vágok, majd a feldarabolt hússal kevés zsiradékon kicsit megpirítom. Megszórom liszttel, paprikával, majd felöntöm hideg vízzel. Beleteszem a lencsét, ételízesítőt, babérlevelet, és addig főzöm, amíg a lencse is, hús is félig megpuhul. Akkor hozzáadom a felaprított zöldségeket, és készre főzöm. Meg lehet bolondítani, friss kakukkfűvel, petrezselyemzölddel, lestyánnal. Amikor minden megfőtt, belekeverek egy púpos kiskanál mustárt, 10 perc pihenes utan fogyaszthato. Vöröslencsével is érdemes kipróbálni, nagyon finom!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre