Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsefőzelék szalonnával

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. A lencsét kiválogatjuk, majd előző este beáztatjuk.
  2. A szeletelt szalonnát ropogósra sütjük, majd kiszedjük a lábasból, és félretesszük. A kisült zsíradékra tesszük a lencsét, és a kisebb kockákra vágott zöldségféléket. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a sót, a leveskockát, a babérlevelet, az egészben hagyott, keresztben kissé bevágott héjas vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, és puhára főzzük.
  3. Besűrítjük a liszttel elhabart tejföllel, amely kellő sűrűségű legyen. Tálalás előtt kivesszük a hagymát, babérlevelet és a petrezselymet. Tálaláskor a tetejére tesszük a ropogós szalonnaszeleteket. Tovább ízesíthetjük még tejföllel, citromlével, ha szükséges sózzuk.

LENCSELEVES, -FASÍRT ÉS -SALÁTA - 10 TUTI LENCSÉS RECEPT SZILVESZTERRE, HA NEM SZERETED A FŐZELÉKET >>>

A 16 LEGFINOMABB FŐZELÉK - PRÓBÁLD KI MINDET! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss