Elkészítés: A lencsét beáztatom előző este. Másnap a lencsét felteszem főni, beleteszem a babérlevelet, a fokhagymát és az egész feketeborsot.
A több darabra vágott oldalast vízzel feleresztem, felteszem főni lassú tűzön. Kb. 55-60 perc elteltével villával megszúrom, ha megpuhult, elzárom a tűzhelyt.
Az oldalas levét a lencséhez adom. Mikor a lencse már puha, behabarom lisztes-paprikás tejföllel. Öntök bele pici ecetet és citromlevet, kevés tejet adok hozzá, kanalazok bele ízlés szerint mustárt. Összekeverem, összeforralom.
A főzeléket az oldalassal tálalom, kanalazok rá tejfölt is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!