Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsefőzelék fasírttal

60 perc
rafinált
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A kiválogatott lencsét előző este beáztatom.

Másnap citromhéjjal, babérlevéllel, ecettel, sóval, borssal fűszerezve, vízzel feleresztve puhára főzöm.

Közben elkészítem a fasírtot. A hagymát megdinsztelem, a húst ráteszem. Fehéredésig pirítom. Egy keverőtálban összekeverem az összetépdesett, tejbe áztatott zsemlével, a vagdalt petrezselyemmel, fűszerezem. Kis pogácsákat formázok. Bő olajban megsütöm.

Egy serpenyőben elkészítem a rántást: olajban az aprított hagymákat megpirítom, rászórom a lisztet. A rántást a lencséhez keverem, összeforralom, majd a fasírttal tálalom.

Megjegyzés

Mert lencsét nem csak Újévkor lehet enni. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss