Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsefőzelék fasírttal

60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 2 személynek:
  • A lencsefőzelékhez:
  • 1 bögre lencse
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1/2 citrom héja
  • néhány csepp ecet
  • őrölt feketebors
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • A fasírthoz:
  • 20 dkg darált hús
  • 1 db zsemle
  • tej
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt feketebors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A kiválogatott lencsét előző este beáztatom.

Másnap citromhéjjal, babérlevéllel, ecettel, sóval, borssal fűszerezve, vízzel feleresztve puhára főzöm.

Közben elkészítem a fasírtot. A hagymát megdinsztelem, a húst ráteszem. Fehéredésig pirítom. Egy keverőtálban összekeverem az összetépdesett, tejbe áztatott zsemlével, a vagdalt petrezselyemmel, fűszerezem. Kis pogácsákat formázok. Bő olajban megsütöm.

Egy serpenyőben elkészítem a rántást: olajban az aprított hagymákat megpirítom, rászórom a lisztet. A rántást a lencséhez keverem, összeforralom, majd a fasírttal tálalom.

Megjegyzés

Mert lencsét nem csak Újévkor lehet enni. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss