Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsefőzelék csicseriborsóval

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét néhány órára beáztatjuk, majd feltesszük annyi sós vízben főni, hogy teljesen ellepje. Beletesszük a babérlevelet és vöröshagymát.
  2. Olajat hevítünk, beleszórjuk a rizslisztet, az áttört fokhagymát és a pirospaprikát, majd kicsit megpirítjuk. A rántásra a lencse főzőlevéből öntünk egy keveset, csomómentesre keverjük, majd besűrítjük vele a főzeléket.
  3. Megfűszerezzük borssal és kurkumával, belekeverjük a tejfölt és kiforraljuk. Amikor megpuhult a lencse, hozzákeverjük az előfőzött és lecsepegtetett csicseriborsót.
  4. Tálalásnál kivesszük a babérleveleket, és csilipehellyel díszítjük.  

    Íme a recept videón >>> 

    Lencsés ételek >>> 

    Még több főzelékrecept >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss