A leszűrt lencsét bő vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. A menta leveleit lecsipkedjük, néhány levélkét félreteszünk, a többit felaprítjuk, majd simára keverjük a joghurttal, továbbá egy kevés sóval és borssal.
A petrezselymet, valamint a megtisztított vörös- és fokhagymát felaprítjuk. A csilit kimagozzuk, és finomra vágjuk. A lencsét, a vöröshagyma felét, a fokhagymát, a csilit és a petrezselymet összedolgozzuk, azután az egészet botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk, megborsozzuk, majd meghintjük egy kevés római köménnyel.
Nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából. Ha a massza túl lágy, még egy kevés lisztet adunk hozzá. Kis adagokban a felforrósított olajban aranyszínűre sütjük a fasírtokat, azután mindet konyhai papírtörlőre szedjük.
A megmosott paradicsomokat félbevágjuk, és a felforrósított olívaolajon megpirítjuk a megmaradt vöröshagymával együtt. Meglocsoljuk a balzsamecettel, és további 5 percig pároljuk. Végül egy kevés sóval és borssal ízesítjük. Ezt kínáljuk a lencsefasírt mellé. A félretett mentalevelekkel díszítve tálaljuk.