hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencsefasírt zöldségekkel

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 80 dkg lencsekonzerv
  • 1 csokor menta
  • 20 dkg natúr joghurt
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csilipaprika
  • 20-22,5 dkg liszt
  • őrölt római kömény
  • 2,5 dl olaj
  • 40 dkg koktél paradicsom
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet

Elkészítés

  1. A leszűrt lencsét bő vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. A menta leveleit lecsipkedjük, néhány levélkét félreteszünk, a többit felaprítjuk, majd simára keverjük a joghurttal, továbbá egy kevés sóval és borssal.
  2. A petrezselymet, valamint a megtisztított vörös- és fokhagymát felaprítjuk. A csilit kimagozzuk, és finomra vágjuk. A lencsét, a vöröshagyma felét, a fokhagymát, a csilit és a petrezselymet összedolgozzuk, azután az egészet botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk, megborsozzuk, majd meghintjük egy kevés római köménnyel.
  3. Nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából. Ha a massza túl lágy, még egy kevés lisztet adunk hozzá. Kis adagokban a felforrósított olajban aranyszínűre sütjük a fasírtokat, azután mindet konyhai papírtörlőre szedjük.
  4. A megmosott paradicsomokat félbevágjuk, és a felforrósított olívaolajon megpirítjuk a megmaradt vöröshagymával együtt. Meglocsoljuk a balzsamecettel, és további 5 percig pároljuk. Végül egy kevés sóval és borssal ízesítjük. Ezt kínáljuk a lencsefasírt mellé. A félretett mentalevelekkel díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss