hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lencse malachússal

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A lencsét megmossuk, és beáztatjuk. A kétféle hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A húst megmossuk, felaprítjuk a szalonnával együtt. 
  2. A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a kétféle hagymát, és megpároljuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk sóval és köménymaggal. Öntünk alá egy kevés vizet és lefedve pároljuk a húst 45 percig. 
  3. Belekeverjük a lencsét, a zöldségeket és a babérlevelet. Felöntjük vízzel, további 15 percig főzzük. Végül beletesszük a burgonyát is, puhára főzzük, és egy kevés tejföllel meglocsolva kínáljuk.

A LEGFINOMABB LENCSELEVES>>> 

LENCSÉVEL TÖLTÖTT GOMBA>>> 

VIRSLIS LENCSESALÁTA>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss