A vizet, a sót, az étolajat egy fazékban feltesszük forrni egy magasabb falú fazékban. Ezután beleszórjuk a lisztet, és addig keverjük gyors mozdulatokkal, amíg elválik az edény falától. A tűzről levéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat, és szép fényesre kidolgozzuk. Ezután egy csillagcsőrrel ellátott habzsákba tesszük a tésztamasszát.
Egy tepsit sütőpapírral befedünk, és a tésztából ujjnyi, jó arasznyi rudakat nyomunk rá, majd hagyjuk pihenni a tésztát 3/4 órát.
Egy lábasban felmelegítjük az étolajat, nem túl forróra, és a fánkokat 6-osával kisütjük.
A kész fánkok közepét egy vékony dróttal kilyukasztjuk, és a habzsákba töltött lekvárral betöltjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk - jó étvágyat hozzá!
Egy habzsákba tettem a lekvárt, a végére a kis lyukú fejet tettem. Nem fontos betölteni, mellé is kínálhatjuk a jó házi baracklekvárt. Egy videón láttam ezt a műveletet, ott csokival vagy nutellával töltötték. - ditti56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!