hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lekvárral töltött fánk

MME MME
55 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukor felével langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba átszitáljuk, elkeverjük benne a sót.
  2. Hozzáadjuk az élesztőt, a maradék cukrot a tojássárgákat, a felolvasztott vajat, a vaníliakivonatot, a rumot. Összedolgozzuk, és addig gyúrjuk, amíg sima tésztát kapunk.
  3. Letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és köröket szaggatunk belőle. Minden második körre teszünk egy kanál lekvárt. 
  4. A lekváros körök széleit lekenjük tojásfehérjével, majd befedjük a másik tésztakoronggal. Óvatosan megnyomkodjuk a széleit, ezután konyharuhával ismét lefedjük és legalább 30-40 percig kelesztjük.
  5. Egy mélyebb serpenyőben annyi olajat hevítünk, hogy a fánkok "derekáig" érjen, vagyis ne érjenek majd a serpenyő aljára sütés közben. A fánkokat belehelyezzük és lefedjük. Ha megsültek, megfordítjuk, és fedő nélkül készre sütjük.
  6. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, majd ízlés szerint megszórjuk porcukorral.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss