hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lekvárral töltött fánk

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukor felével langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba átszitáljuk, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk az élesztőt, a maradék cukrot a tojássárgákat, a felolvasztott vajat, a vaníliakivonatot, a rumot. Összedolgozzuk, és addig gyúrjuk, amíg sima tésztát kapunk.
  2. Letakarjuk egy konyharuhával, és meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és köröket szaggatunk belőle. Minden második körre teszünk egy kanál lekvárt. 
  3. A lekváros körök széleit lekenjük tojásfehérjével, majd befedjük a másik tésztakoronggal. Óvatosan megnyomkodjuk a széleit, ezután konyharuhával ismét lefedjük és legalább 30-40 percig kelesztjük.
  4. Egy mélyebb serpenyőben annyi olajat hevítünk, hogy a fánkok "derekáig" érjen, vagyis ne érjenek majd a serpenyő aljára sütés közben. A fánkokat belehelyezzük és lefedjük. Ha megsültek, megfordítjuk, és fedő nélkül készre sütjük.
  5. A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, majd ízlés szerint megszórjuk porcukorral.

HA NINCS IDŐD SZALAGOSAT SÜTNI: 10 ISTENI FÁNK RECEPT A SÜTŐPOROSTÓL A CSÖRÖGÉIG! >>> 

TÚRÓ ÉS CSÖRÖGE: AZ 5 LEGJOBB FARSANGI FÁNK ÉLESZTŐ NÉLKÜL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss