Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lekváros-túrós fánkok sütőben sütve

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 2 db tojás
  • A töltelékhez:
  • dzsem, túró stb...
  • A bevonáshoz:
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál víz
  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet elkevertem a cukorral, elmorzsoltam velük a vajat, és belekevertem az élesztőt is. (Nem kell tejben futtatni.) A keverékbe mélyedést csináltam, beleöntöttem a langyos tejet és a 2 felvert tojást, majd összegyúrtam a tésztát. Jól kidolgoztam, dagasztottam. Duplájára kelesztettem, kint a verőfényes napon.

Ezután a tésztát átgyúrtam, 4 részre osztottam, vastag rudakat sodortam, amit 6 részre vágtam.

A tésztadarabokat kézzel köralakúra húztam (egy pohárral is le lehet lapítani), közepébe baracklekvárt és túrós-mazsolás tölteléket tettem, a széleket összecsíptem, és golyóvá formáztam, és ezzel a felével lefele tettem sütőpapírral bélelt tepsibe.

Hideg sütőbe tettem, majd 190 fokra állítottam. Míg melegedett a sütő, a tészta még kelt. Szép aranysárgára sütöttem.

A vízből és a cukorból szirupot főztem (mehet bele fahéj is, de ezt most én mellőztem, beleforgattam a fánkokat, azután pedig porcukorral meghintettem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss