Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 Celsius fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor 1/3 mrészével. A tojások sárgáját a maradék cukorral tejföl sűrőségűre keverjük ki. Óvatosan, lassú mozdulatokkal összekeverjük a két masszát. Majd a liszttel szintén lassú mozdulatokkal összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire kenjük a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Még forrón a sütőpapírt lehúzzuk, lekvárral megkenjük, majd feltekerjük. Papírba csavarba hagyjuk kihűlni.
Kihűlés után ferdén szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre