Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lekváros piskótarolád

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 Celsius fokra.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor 1/3 mrészével. A tojások sárgáját a maradék cukorral tejföl sűrőségűre keverjük ki. Óvatosan, lassú mozdulatokkal összekeverjük a két masszát. Majd a liszttel szintén lassú mozdulatokkal összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire kenjük a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Még forrón a sütőpapírt lehúzzuk, lekvárral megkenjük, majd feltekerjük. Papírba csavarba hagyjuk kihűlni.

Kihűlés után ferdén szeletelve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss