Elkészítés: A lisztbe belekeverjük a mézeskalácsfűszert és a szódabikarbónát, majd fokozatosan hozzádolgozzuk a mézet, a porcukrot, a margarint és a tojást. A tésztát 3 óráig pihentetjük, aztán nagyon vékonyra kinyújtjuk (kb. 2-3 mm), sziveket szaggatunk belőle. A sütőlapra sütőpapírt teszünk, erre helyezzük a szivecskéket elég távol egymástól, mert sütés közben megnőnek. 180 fokon kb. 20 percig sütjük. A papírt hagyjuk a lapon, erre kerülnek később a csokimázzal bevont szivek.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, annyi szörppel higítjuk, hogy kenhető masszát kapjunk. A megsült szivecskéket kettesével összeragasztjuk a töltelékkel (én a sütőlapon levő felüket kentem meg a töltelékkel, így formásabbak).
Legvégül a vízfürdőn (vagy mikróban) felolvasztott csokiból és margarinból készült mázzal bevonjuk (a szivecskéket egy villára helyezzük, és egy kanállal csorgatjuk rá a mázat). Lehet fehér csoki csíkokkal, színes cukorkákkal, csokidarával, kókusszal díszíteni, de anélkül is mutatós.