Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lekváros linzerkoszorú

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 37,5 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Valamint:
  • baracklekvár
  • vaníliás porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A margarint a cukorral, a tojással és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a sütőporral összeszitált lisztet, és alaposan összegyúrjuk. Viszonylag lágy tésztát kell kapnunk, ha nagyon keménynek érezzük, tejföllel lazítható. Legalább fél óráig hűtőben pihentetjük.

Kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, formára szúrjuk, és 160 fokon kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt, megtöltjük baracklekvárral és összeragasztjuk a korongokat, végül vaníliás porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés

Anyu linzere, világbajnok a maga nemében, puha, omlós, mennyei. Minden családi és egyéb ünnepünk elengedhetetlen kelléke és sztárja.

A receptet és a fotót P. - p.amelie

Ezek is érdekelhetnek

Friss