hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lekváros kelt kifli

90 perc
bonyolult
olcsó
6 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 mk cukor
  • 1 mk só
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • A töltelékhez:
  • házi baracklekvár
  • A kiflik tetejére:
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek tej

Elkészítés

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben, és letakarva felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót, majd a közepébe ütjük a tojássárgáját. Hozzáadjuk a megkelt élesztőt és az olvasztott vajat, végül a maradék tejjel jól kidolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük.
  2. Ezután könnyedén átgyúrjuk, és 2 cipóra osztjuk. A cipókat 3 mm-es kör alakúra nyújtjuk, majd 8 cikkre vágjuk. Az így kapott háromszög felső felébe kemény lekvárt teszünk, és feltekerjük.
  3. A kifliket vajjal vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük őket a tojás és a tej keverékével, és további 20 percig pihentetjük őket. Eztuán 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a kifliket. 

VILÁGBAJNOK KELT TÉSZTÁK >>> 

ÍGY LESZ TÖKÉLETES A LEKVÁR! 5 ALAPSZABÁLY BEFŐZÉSHEZ >>> 

ÍGY LESZ AZ EPERLEKVÁR OLYAN, MINT A NAGYIÉ! 9 TIPP BEFŐZÉSHEZ >>> 

Megjegyzés

A tűzhely aljába egy nagyobb, laposabb lábasba vizet tettem, hogy jó gőzös sütőben süljön. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss