A cukrot a vajjal és a vaníliaaromával kikavarjuk, majd a tojássárgáját is beletesszük. A lisztet és a sót hozzáadjuk, kidolgozzuk a tésztát, majd letakarjuk és egy órára hűtőbe tesszük. Lágy lesz, de ettől ne ijedjünk meg, ilyen tésztára van szükségünk.
Nagyobb golyókat formálunk a tésztából, a tojásfehérjét felverjük. Beleforgatjuk a tojásfehérjébe, majd a darált dióba mártjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A közepébe az ujjunkkal lyukat nyomunk és ebbe egy kiskanál lekvárt teszünk. 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük.
Nagyon szeretjük a diót és a szilvalekvárt. Ezt az egyszerű sütit a mi családunknak találták ki! Jó szívvel ajánlom a karácsonyi asztalra! - Szekeres Lajosné Klári
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!