Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bodzás palacsinta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bodzavirágokat megmossuk, lecsepegtetjük, és az apró virágokat leszedjük a szárakról.
  2. A tojást a cukorral, a sóval, a tej felével és a liszttel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és a szódavizet, és jól kidolgozzuk. Beletesszük az apró bodzavirágokat, és óvatosan elkeverjük, majd a tésztát kb. 1 órát pihentetjük.
  3. A palacsintájat a szokásos módon egyesével kisütjük. Lekvárral vagy bármilyen töltelékkel megtöltve kínáljuk.

Megjegyzés

Finom pikáns íze van a bodzavirágtól. - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek

Friss