Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lekváros aprósüti

45 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb (38x30 cm) tepsit kibélelünk sütőpapírral. A vajat a porcukorral, sóval és vaníliás cukorral alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és kézzel, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk (a tészta elég lágy lesz, de ez nem baj).
  2. A masszából evőkanálnyi mennyiséget veszünk, amit lisztezett kézben a tenyerünk között golyóvá sodrunk, majd egy kicsit lelapítjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük legalább 3 cm helyet hagyva köztük. A sütik közepébe egy mélyebb lyukat fúrunk.
  3.  Előmelegített sütőben 170 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük (ha a sütik széle barnulni kezd, azonnal érdemes kivenni a sütőből). 
  4. A diót száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk, és egy éles késsel apróra vágjuk. A kihűlt sütik közepét megtöltjük 1-1 kávéskanál baracklekvárral, és megszórjuk a dióval.

13 KOSÁRKA, AMIT A NAGYINÁL ETTÉL >>> 

A 18 LEGFINOMABB APRÓSÜTEMÉNY >>> 

ÍGY LESZ AZ EPERLEKVÁR OLYAN, MINT A NAGYIÉ! 9 TIPP BEFŐZÉSHEZ >>> 

Megjegyzés

Én a fúráshoz egy lisztbe mártott fa nyelű derelyevágó végét használtam, de lehet üdítős kupak is, de egyszerűen az ujjunk is. Nem kell sajnálni, legyen mély a lyuk, mert sütés közben eléggé megemelkedik.

Kevés alapanyagból, gyorsan összeállítható dekoratív, finom édesség. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss