Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Íme a hibátlan grízgaluska elkészítésének titka!

default user icon
MME
Számtalan alkalommal próbálkoztál már a grízgaluska elkészítésével, ám valahogy sosem lett tökéletes a végeredmény? Akkor próbáld meg így! Kerekes Sándor, a Gléda Vendéglő séfje most kiváló útmutatást ad ennek a hibátlan levesbetétnek az elkészítéséhez.

Azt mondják, hogy akkor tökéletes a grízgaluska, ha nem túl kemény, ám de nem is esik szét. A megfelelő állagot persze nem egyszerű elérni, így nem csoda, ha eddig neked sem sikerült. A Gléda Vendéglő séfje, Kerekes Sándor most egy rövid receptvideóban bemutatja, hogyan lesz igazán finom ez a pompás levesbe való. Meglátod, ha most figyelmesen leköveted az instrukciókat, legközelebb már te is így fogod elkészíteni.  

Hozzávalók:

  • 10 dkg búzadara
  • 5 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • 2 csipet só

Elkészítés:

  1. Megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a tojást, a sót, és a búzadarát is. Alaposan kikeverjük, majd az így kapott masszát egy rövid időre félre tesszük pihenni. Erre azért van szükség, hogy a zsír egy picit kidermedjen, ennek köszönhetően pedig könnyebb lesz a formázás.
  2. Egy tálcára kidolgozzuk a grízgaluskákat, közben pedig egy lábasban vizet forralunk. Amikor elkészültünk a formázással (nagyjából 2 dekás adagok), a forrásban lévő víz alatt a gázt addig mérsékeljük, míg gyöngyöző nem lesz. Ezután belepakoljuk a galuskáinkat és 30-40 perc alatt készre főzzük. 

Ajánljuk még:  

Ezek is érdekelhetnek

Friss