Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 4 legrosszabb étel, amit reggelire fogyaszthatsz

default user icon
MME
A reggeli a nap legfontosabb étkezése kellene hogy legyen. Ehhez képest sokszor alig van rá időnk: rohanunk, és csak gyorsan bekapunk valamit. Most négy gyakori, de nagyon rossz reggeliötletet mutatunk. Ha csak lehet, ezekre inkább mondj nemet!

Az alább felsorolt ételek ugyanis gyorsan megemelik a vércukorszintet, ami ugyanilyen gyorsan le is zuhan, pokoli éhségrohamot előidézve… Ha egyenletesen szeretnéd tartani a vércukorszinted, megfelelően összeállított reggelire van szükséged. A metropol.hu összegyűjtötte a négy legrosszabb reggelit.

1. Ízesített joghurt

A joghurt jó megoldásnak tűnik a rohanós reggeleken, hiszen nem kell vele sokat pepecselni, tökéletes fehérjeforrás és megfelelő ételekkel párosítva jól telít. Ám minden jótékony hatást csak akkor élvezhetsz, ha natúr változatot eszel: az ízesített fajták sok hozzáadott cukrot tartalmaznak, és így sok üres kalóriát viszel be, ha ezeket választod.

2. Édes péksütemények

A legnépszerűbb reggelinek számítanak, pedig nagyon kevés tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Szénhidrátban és kalóriában viszont bővelkednek, nem segítik a vércukorszint stabilizálását: elfogyasztásuk után rövid idővel újra éhes leszel. Vagyis hiába finom és egyszerű, mégsem jó választás a péksüti reggelire.

3. Reggelizőpelyhek

A gyerekek imádják, és bizony sokszor a felnőttek is szívesen fogyasztják reggelire, sőt nassként a nap folyamán bármikor. Cukrosak, édesek – igazi kalóriabombák, értékes tápanyagok nélkül. A többségük ráadásul gyakran puffasztott, ami felgyorsítja a felszívódásukat. 

4. Lekváros kenyér

A régi idők nagy kedvence, de sajnos egyáltalán nem egészséges. A lekvárban általában túl sok a cukor, a fehér kenyér pedig szénhidrátban gazdag, de tápértéke igen kevés. Noha rövid időre eltelít, pár óra elteltével már a nassoláson törheted a fejed, ha ezt választod reggelire.

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek