Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kedvenc sárgabarack lekvárunk

149 szavazat
20 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackot alaposan megmossuk.
  2. Forró vízbe dobjuk, majd hagyjuk állni 2-3 percig (érettségtől függően). Kivesszük a vízből és könnyedén lehúzzuk a héját. Félbevágjuk, kimagozzuk.
  3. Ha lekvárt szeretnék készíteni, akkor az összes sárgabarackot pépesítjük. Ha inkább dzsemet főznénk, és darabosan hagynánk, akkor csak a gyümölcs felét turmixoljuk le.
  4. A gyümölcsöt fazékba öntjük, hozzáadjuk a cukrot (vagy cukorhelyettesítőt) és a dzsemfixet.
  5. A forrástól számított 3 percig főzzük.
  6. Steril befőttes üvegekbe töltjük a lekvárt, lefóliázzuk, aztán rászorítjuk a kupakot.
  7. 5 percig a fejükre állítjuk az üvegeket, majd visszafordítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. A felbontott lekvárokat hűtőszekrényben tároljuk.

Megjegyzés

Dunsztolni ezzel a módszerrel nem kell a lekvárokat. A megadott mennyiségből 10 db 3 dl-es üveg lekvár készül. - Zsiana

Ezek is érdekelhetnek

Friss