A 11 legjobb pörkölt recept, ami között mindenki megtalálja a kedvencét

default user icon
MME
A pörkölt a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb fogása. Biztosak vagyunk benne, hogy alig van olyan konyha az országban, ahol ne készülne legalább egy évben egyszer húsos vagy zöldséges, esetleg tojásos verzió. Íme a mi kedvenc pörkölt receptjeink!

A pörkölt eredete az alföldi pásztorokhoz nyúlik vissza, akik egyszerű, de tápláló ételeket készítettek a rendelkezésükre álló alapanyagokból. Eredetileg marhahúsból készült, de az idők során számos változata alakult ki: készül pörkölt többek között birkából, kecskéből, sertésből, vadhúsból, csirkéből no és persze zöldségekből is. Ami közös mindegyikben, az a gazdag ízvilág, amit a gondosan megválasztott fűszereknek köszönhet.

Sertéspörkölt alaprecept>>> 

Csirkepörkölt nokedlivel, ahogy Gáspár Bea készíti>>> 

Körömpörkölt csülökkel>>> 

Pincepörkölt csülökből és lapockából>>> 

Vörösboros marhapörkölt tarhonyával>>> 

Csirkelábpörkölt tojásos nokedlivel>>> 

Cacciatore csirke, az olasz csirkepörkölt>>> 

Zúzapörkölt>>> 

Tojáspörkölt egyszerűen>>> 

Zöldbabpörkölt egyszerűen>>> 

Gombapörkölt hagyományosan>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss