A köles értékes tápanyagokban gazdag. Jótékonyan hat az emésztésre, szabályozza a vércukor- és koleszterinszintet, energetizál. Nem tartalmaz glutént, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Alacsony a kalória-, magas a rosttartalma, így jól beépíthető különböző diétákba is. Rendszeres fogyasztása rugalmassá és széppé teszi a bőrt, erősíti a hajat és a körmöket. Ennyi pozitív hatás már elegendő ok, hogy megpróbáljuk beépíteni az étrendünkbe. Íme, a mi kedvenc receptjeink!
KÖLESES TÖLTÖTT KÁPOSZTA>>
BROKKOLIS-SONKÁS KÖLESSZELET>>>
KÖLES SMARNI (CSÁSZÁRMORZSA) BIRSALMAKOMPÓTTAL>>>
KÖLES TABBOULEH>>>
KÖLESSEL RAKOTT KELKÁPOSZTA>>>
KÖLESES TÖLTÖTT PAPRIKA>>>
MÉZES-KÖRTÉS KÖLES DIÓVAL>>>