Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 pikáns kolbászos recept, amit idén télen ki kell próbálnod

default user icon
MME
Szerencsére itthon sokféle, jó minőségű kolbász kapható – nem beszélve az isteni finom házi készítésűekről, ami a legtöbb vidéki család kamrájában a mai napig szinte biztosan megtalálható. A kellemes, fűszeres finomságokat nemcsak kenyérrel ehetjük: sütés-főzés is során is felhasználhatjuk. Összegyűjtöttünk hét izgalmas, mégis egyszerű receptet, amikből nem hiányozhat pár karika finom kolbász.

A kolbász tisztára mosott disznóbélbe vagy műbélbe töltött, darált húsból és szalonnából készült, sóval, fűszerpaprikával, borssal és egyéb fűszerekkel ízesített húskészítmény. Bár Európa-szerte készítik, az egyedi fűszerezés, a paprikás ízvilág és a hagyományos füstöléses tartósítás miatt az itthoni kolbászoknak nincs párjuk. Természetesen a kolbászra is igaz a mondás, hogy „ahány ház, annyi szokás”, hiszen szinte minden család másképp fűszerezi a saját készítésű kolbászát. Ha hentesnél vagy boltban vásárolod a kolbászt, érdemes a jó minőséget választani akkor is, ha tudod, sütéshez-főzéshez fogod felhasználni.

Most pedig mutatjuk a mi kedvenc kolbászos ételeinket, íme!

KOLBÁSZKRÉMMEL TÖLTÖTT KIFLICSKÉK>>> 

VILLÁMGYORS BABFŐZELÉK PIRÍTOTT KOLBÁSSZAL>>> 

HAGYOMÁNYOS LEBBENCSLEVES>>> 

MILLIÓ DOLLÁROS BOLOGNAI SPAGETTI>>> 

KOLBÁSZOS-PARADICSOMOS GNOCCH>>> 

SÜLT KOLBÁSZOS LECSÓ>>> 

MOZZARELLÁS-KOLBÁSZOS TÉSZTA>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss