Mit főzzünk hétvégén? Itt vannak a legjobb kajatippek, ha megint te felelsz a vasárnapi ebédért

default user icon
MME
Ne feledd, a főzés nemcsak feladat, hanem élvezet is lehet, hiszen a jó hangulat még finomabbá teszi az ételeket. Most, hogy megvannak a tippek a tökéletes vasárnapi ebédhez is, nincs más hátra, mint kiválasztani a megfelelő receptet és nekilátni az előkészületeknek. Bármelyiket is választod, garantált a délutáni szieszta.

A hétvégi főzés mindig különleges esemény, hiszen ilyenkor van időnk igazán belemerülni a konyhaművészet világába. Az egész heti rohanás után a vasárnapi ebéd egy kiváló alkalom arra, hogy összegyűljön a család, barátok, és együtt élvezzék a finom, házi készítésű ételeket. De mit főzzünk, hogy mindenki elégedett legyen? Íme néhány tipp, amelyek segítségével garantáltan emlékezetessé teheted a hétvégi lakomát.

Tervezz!

A sikeres vasárnapi ebéd alapja a jó tervezés. Gondoljuk végig, hogy hány főre kell főzni és milyen ételeket szeret a család vagy a barátok. Ahhoz, hogy elkerüld a kapkodást és a stresszt, fontos, hogy időben elkezdj előkészíteni mindent. Szerezzük be az alapanyagokat, vágjuk fel a zöldségeket, mérjük ki a hozzávalókat, és készítsük elő az edényeket, eszközöket. Így amikor elkezdődik a főzés, minden kéznél lesz, és nyugodtan koncentrálhatunk az ételek elkészítésére. A klasszikus magyar ételek például mindig jó választásnak bizonyulnak. Egy finom húsleves, egy ízletes pörkölt vagy egy szaftos rántott hús mindig nyerő, de a könnyebb, szezonális alapanyagokból készült fogások is jól tudnak esti a nyári hónapokban.

Az íz mellett a látvány is fontos. Egy szépen tálalt étel még étvágygerjesztőbbé válik. Használjunk friss fűszernövényeket, színes zöldségeket díszítésnek, és ne felejtsük el, hogy a szemünk is eszik. A szép terítés és a gondosan elkészített fogások minden esetben emelik az ebéd színvonalát.

Joghurtos kovászosuborka-leves >>>


Mediterrán vagdalt >>>


Borsos tokány >>>


Citrusos zöldborsófőzelék >>>


Hasselback csirkemell >>>


Barna sörös marharagu >>>


MÉZES-SÖRÖS SÜLT OLDALAS >>>


Rántott karfiol >>>


FEJTETTBAB-LEVES >>>


CSIRKEMELLPAPRIKÁS >>>


PALACSINTATÉSZTÁBAN SÜLT PATISSZON >>> 


Cukkinis carbonara >>>


SAJTTAL, SONKÁVAL TÖLTÖTT RÁNTOTT CUKKINI >>> 


Cigánypecsenye kétféleképpen >>>


Magyaros sült oldalas >>>


KARFIOL STEAK SAJTMÁRTÁSSAL, PÓRÉHAGYMÁS BULGURRAL >>>


Milánói makaróni >>>


Tepsiben sült tarja vele sült burgonyával >>>


Megtetszett valamelyik fogás? Esetleg egy saját, már bejáratott receptet használtok a hétvégi ebédhez? Mutassátok meg nekünk a Főzzünk együtt a Mindmegettével Facebook-csoportban! Várjuk a finomabbnál finomabb ételeket, kérdéseket, tapasztalatokat, hiszen lehet, hogy pont a ti finomságodotok fog valakit inspirálni a konyhában. Ha pedig videós tartalmaink között böngésznél, akkor látogass el TikTok csatornánkra, vagy pörgesd végig Youtube fiókunkat. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss