Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Legfinomabb sajtos-krumplis pogácsa

> 90 perc
rafinált
olcsó
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg krumpli
  • 1 db tojás
  • 3 dkg élesztő
  • kb. 2,5 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 2 tk só
  • 1 tk szerecsendió (őrölt)
  • 10 dkg margarin (vagy vaj)
  • A tetejére:
  • 1 db tojás
  • sajt (reszelt)

Elkészítés

  1. A kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, langyosra hűtjük.
  2. A liszthez hozzáadjuk a krumplit, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, a szerecsendiót és a cukorral felfuttatott élesztőt. Annyi langyos tejjel gyúrjuk össze, hogy kissé keményebb tésztát kapjunk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük a habosra kevert margarinnal, és feltekerjük mint a bejglit. Két végét középre egymásra hajtjuk, kicsit lenyomkodjuk, és letakarva 20 percig pihentetjük.
  4. Kinyújtjuk kb.1 ujjnyi vastagra, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt nagy tepsiberakjuk. Tetejüket tojással megkenjük, és reszelt sajtotszórunk a tetejükre.
  5. Pihentetjük, ameddig a sütőt 200 fokra előmelegítjük, ezután a pogácsákat kb. 25 perc alatt megsütjük. Langyosan tálalhatjuk.

SAJTKRÉMMEL TÖLTÖTT POGÁCSa >>> 

HAJTOGATOTT TÚRÓS POGÁCSA >>>

HAJTOGATOTT TEPERTŐS POGÁCSA >>>

Megjegyzés

A leesett részeket gömbölyűre formázva süthetjük, nem kell összegyúrni. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss