Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 10 legfinomabb karaj recept, amit imádunk

default user icon
MME
A sertéshús a magyar konyha kedvelt alapanyaga. Míg hosszú évtizedekig a rántott hús volt a vasárnapi menük sztárja, szerencsére ma már egyre többféle módon készítik el a kísérletező kedvű hobbiszakácsok és háziasszonyok ezt a húsfélét (is). Összegyűjtöttük a mi kedvenceinket, hogy neked csak válogatni kelljen a jobbnál jobb receptek között.

A sovány sertéshús, mint például a karaj diétában is fogyasztható. Válozatosan elkészíthető, így nem unalmas alapanyag, a gyerekek és a felnőttek is kedvelik.

Zsír- és koleszterintartalma alacsony,  és kellő arányban tartalmaz olyan esszenciális aminosavakat, amelyeket a szervezetünk nem tud előállítani. Már napi 50 gramm hús elfogyasztása is fedezi egy ember teljes esszenciális aminosavigényét, valamint fehérjeszükségletének 20 százalékát. Ezeken kívül a sertéshús nagyobb mennyiségben tartalmazza a B-vitamin-csoport tagjait, amelyek segíteik a sejtek zsír- és fehérje-anyagcseréjét, valamint támogatják az idegrendszert. Jó vasforrás, de található benne nátirum és kálium is, amelyek együttesen szerepet játszanak a szervezet vízegyensúlyának megtartásában, a szív egészségének megőrzésében. A csontjainkat alkotó, az azt védő kalciumnak és az immunrendszert erősítő cinknek köszönhetően a karaj fogyasztása gyerekeknek és idősebbeknek is ajánlott.

Ennyi jó után nem is kérdés, hogy érdemes sütni-főzni karajt, karajból. Íme a legfinomabb karajból készült ételek receptjei!

1. DUBARRY-SZELET>>> 

2. ANANÁSZOS SERTÉSBORDA>>> 

3. MÁTRAI BORZASKA>>> 

4. SÖRÖS-MÉZES EGYBEN SÜLT KARAJ>>> 

5. MUSTÁROS-ZÖLDFŰSZERES KARAJ>>> 

6. RÁNTOTT KARAJ FŰSZERES ÉDESBURGONYÁVAL AIR FRYERBEN SÜTVE>>> 

7. LECSÓS SZELET>>> 

8. PÁRIZSI SZELET>>> 

9. SÜLT KARAJSZELET ÉDESBURGONYAPÜRÉVEL>>> 

10. FÜSTÖLTHÚSSAL TÖLTÖTT PECSENYE>>> 

Még több ízletes étel sertéshúsból>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek