Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Legényfogó leves

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott leveszöldséget és a gombát, majd megpirítjuk őket.
  2. Beletesszük a kockákra vágott csirkemellet és a zöldborsót, felöntjük 1,5 liter vízzel, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Ha a hús félig megpuhult (kb. 10 perc forralás után), beletesszük a felszeletelt májat. Ha készre főtt, még 5 percig forraljuk, a tejszínnel és a tejföllel dúsítjuk, lehúzzuk a tűzhelyről, majd hozzáadjuk a citromlevet.
  4. Megsózzuk, lehabozzuk, végül pedig megszórjuk az apróra vágott, friss petrezselyemmel.

    Nézd meg a legényfogó leves elkészítését videón:


     

Ezek is érdekelhetnek

Friss