Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Leesik az állad! Ennyiért árverezték el Diana és Károly 40 éves esküvői tortaszeletét

default user icon
MTI
Elképesztő összeget fizettek egy nagy-britanniai aukción azért a 40 éves tortaszeletért, amit még Károly brit herceg és Diana hercegnő esküvőjén szolgáltak fel a násznépnek.

A pár 23 hivatalos esküvői tortájának egyikéről lekanyarított hatalmas szelet marcipánalapot és fehér bevonatot az arany, vörös, kék és ezüst színű királyi címer díszíti. A tortaszeletet annak idején Moya Smith, a királynő Clarence House-i személyzetének egyik tagja kapta, aki alufóliába csomagolva, egy süteményeknek szánt régi fémdobozkában őrizte meg a különleges desszertet.

A dobozon lévő címkén az áll, hogy óvatosan bánjanak vele, emellett Károly herceg és a néhai Lady Diana neve, valamint menyegzőjük dátuma, vagyis az 1981. július 29. olvasható rajta. 

Smith családja 2008-ban eladta a szeletet egy gyűjtőnek, ám azt most ismét árverésre bocsátották. A királyi tortaszelet leütési árát eredetileg 300-500 font (125-208 ezer forint) közé becsülték. A gloucestershire-i Dominic Winter Auctioneers szerdai aukcióján azonban ádáz licitharc bontakozott ki az édességért, amelyet végül egy interneten licitáló közel-keleti vásárló szerzett meg magának nem kevesebb, mint 1850 fontért, vagyis több mint 774 ezer forintért. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss