hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsóvariáció nyári zöldségekre

45 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A cukkinit és a padlizsánt kb. 1 cm-es szeletekre, majd a szeleteket félbe vágom. Egy nylonzacskóba beletöltök kb. 1/2 dl olívaolajat, sót, borsot, rozmaringot, bazsalikomot, jól összerázom. Beleteszem a feldarabolt zöldségeket, hogy mindenütt átjárja őket a fűszeres olaj. Az egészet vastag aljú grillserpenyőbe teszem, 180 fokos forró sütőben sütni kezdem. A rácsra, a serpenyő mellé beteszek egy alufólialapot, ráteszem a 2 képiapaprikát. Amíg a zöldségek sülnek, apró kockákra vágom a hagymát, leforrázom és meghámozom a paradicsomokat, melyeket nagyobb kockákra vágok. A sütőből 15 perc után kiveszem a padlizsánt és cukkinit, a paprikákat akkor veszem ki, ha a héjuk foltokban megfeketedett (kb. 20 perc). A paprikákat azonnal nylonzacskóba teszem, s pár perc múlva lehúzom a bőrüket, eltávolítom a magjaikat.

A hagymát kevés olajjal wokban épp hogy megpirítom, majd hozzáadom a paradicsomkockákat, pár perc alatt átpirítom, mikor a paradicsom már levet engedett, hozzáadom a felkozkázott sült paprikát, a cukkinit és a padlizsánt, ha szükséges, még fűszerezem, 5 perc alatt átsütöm az egészet.

Megjegyzés

Ez az adag 4 személynek bőséges, de könnyű nyári vacsora. A zöldségeket mi roppanósan szeretjük, ezért a rövid főzési idő. - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss