Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós szelet káposztaágyon fűszeres burgonyapaplan alatt

120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Besózzuk a marhahúst, kicsit pihentetjük.

2. Kevés olajon megpároljuk az újhagymát, rádodjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot. Ízesítjük 1 nagy kanál Édes Annával, felöntjük a 3 dl vörösborral, és összeforraljuk.

3. A marhahúst megszórjuk zsemlemorzsával, és húsklopfolóval beleverjük (többször ismételjük), majd sóval, borssal felvert tojásba forgatjuk, és kiolajozott teflonban világosra sütjük.

4. Ha kész a hús, rátesszük az előre elkészített lecsóra, és 50 percig kis lángon pároljuk.

5. A kockára vágott szalonnát kisütjük, rátesszük az apróra vágott fejeskáposztát, a kimosott savanyúkáposztát, az almaszeleteket, beletesszük a 20 szem borokabogyót, és a fehérborral kis lángon kb. 20 percig pároljuk.

6. A burgonyát kevés sóval és petrezselyemmel megfőzzük. Leszűrés után vajjal, tejjel, reszelt füstölt sajttal és frissen reszelt szerecsendióval összetörjük, majd 2 egész tojással habosra keverjük.

7. Egy vajjal kikent és morzsával beszórt tepsibe a füszeres káposztával megágyazunk, ráfektetjük a hússzeleteket, majd rátesszük a lecsót. Végül jöhet a burgonyapaplan a tetejére. Kis lángon 30 percig sütjük. Félidőnél paradicsomkarikákkal, füstölt sajttal és újhagymakarikákkal ízlés szerint díszítjük.

Megjegyzés

Sok sürgés-forgást, odafigyelést igényel, de mennyei lesz! A jó borok és fűszeres illatok kavalkádja a szomszédságot is odacsalja.
- Marinella49

Ezek is érdekelhetnek

Friss