Elkészítés: 1. Besózzuk a marhahúst, kicsit pihentetjük.
2. Kevés olajon megpároljuk az újhagymát, rádodjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot. Ízesítjük 1 nagy kanál Édes Annával, felöntjük a 3 dl vörösborral, és összeforraljuk.
3. A marhahúst megszórjuk zsemlemorzsával, és húsklopfolóval beleverjük (többször ismételjük), majd sóval, borssal felvert tojásba forgatjuk, és kiolajozott teflonban világosra sütjük.
4. Ha kész a hús, rátesszük az előre elkészített lecsóra, és 50 percig kis lángon pároljuk.
5. A kockára vágott szalonnát kisütjük, rátesszük az apróra vágott fejeskáposztát, a kimosott savanyúkáposztát, az almaszeleteket, beletesszük a 20 szem borokabogyót, és a fehérborral kis lángon kb. 20 percig pároljuk.
6. A burgonyát kevés sóval és petrezselyemmel megfőzzük. Leszűrés után vajjal, tejjel, reszelt füstölt sajttal és frissen reszelt szerecsendióval összetörjük, majd 2 egész tojással habosra keverjük.
7. Egy vajjal kikent és morzsával beszórt tepsibe a füszeres káposztával megágyazunk, ráfektetjük a hússzeleteket, majd rátesszük a lecsót. Végül jöhet a burgonyapaplan a tetejére. Kis lángon 30 percig sütjük. Félidőnél paradicsomkarikákkal, füstölt sajttal és újhagymakarikákkal ízlés szerint díszítjük.