Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós szelet árpagyönggyel

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 nagyobb szelet sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma cikkekre vágva
  • 1-2 kaliforniai vagy lecsópaprika csíkokra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma kockázva
  • 2 paradicsom
  • olaj
  • liszt
  • bors
  • A körethez:
  • 1 bögre árpagyöngy
  • olaj
  • 1 cikk paradicsom
  • 1 húsleveskocka
  • 2 bögre forró víz

Elkészítés

Elkészítés: A húst kissé kiklopfolom (de ha nem, az sem baj), sózom, borsozom, megszórom mindkét oldalát liszttel.

Egy serpenyőben olajon megpirítom a vöröshagymát és a fokhagymát, majd beleteszem a húsokat: nem egészen a legmagasabb lángon elősütöm. Ha kész, öntök alá egy csepp vizet, majd megszórom kevés pirospaprikával. Mikor a paprika szépen feloldódott, kicsit jobban felöntöm a húst, és jöhetnek bele paprikaszeletek is. Fedő alatt főzöm. Úgy fél-háromnegyed óra múlva, amikor már kezd megpuhulni a hús, beleteszem a paradicsomszeleteket is. Nem gyors étel, de kevés macera van vele. Néha alá kell önteni egy kis vizet, de alapvetően elfőddögél magának - és amilyen egyszerű, olyan finom!

Az árpagyöngyöt úgy készítem, mint a rizst. Olajon megfuttatom az árpagyöngyöt, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, beleteszem a leveskockát, megkeverem párszor, hogy biztosan ne maradjon egyben, majd alacsony fokozaton, fedő alatt főzöm, míg a levét el nem forrja. Akkor lekapcsolom alatta a tűzhelyt, és lefedve hagyom állni, míg el nem készül a főétel. Érdemes feltenni mindjárt a hús után, mert hosszabb időre van szüksége, mint a rizsnek, és ez a tűz nélküli párolódás tesz neki a legjobbat.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss