Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfolom, megsózom, behintem liszttel.
Előveszek két fedeles serpenyőt. Az egyik aljába kevés olajat melegítek, ebbe kerülnek a hússzeletek, melyek mindkét oldalát megsütöm hirtelen. Amíg a hús sül, addig a paprikát, paradicsomot, szalonnát és hagymát feldarabolom. Az egészet rádobom a húsra, fűszerezem, majd fedő alatt kis lángon készre főzöm.
A körethez a rizst megmosom,lecsöpögtetem. A másik fedeles serpenyő aljára egy kevés olajat öntök, erre kerül a rizs, amit sózok, és pár percig pirítom, de nem addig, hogy leragadjon. Legjobb ezután kétszeres mennyiségű forró vízzel felönteni, a lángot takarékra venni, és fedő alatt készre párolni. 5 perc után a láng alatta teljesen elzárható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre