Lecsós sertéskaraj

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • karaj
  • vöröshagyma
  • paradicsom
  • paprika
  • bors
  • majoránna
  • olaj
  • kolozsvári szalonna
  • rizs
  • víz
  • petrezselyemlevél

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfolom, megsózom, behintem liszttel.

Előveszek két fedeles serpenyőt. Az egyik aljába kevés olajat melegítek, ebbe kerülnek a hússzeletek, melyek mindkét oldalát megsütöm hirtelen. Amíg a hús sül, addig a paprikát, paradicsomot, szalonnát és hagymát feldarabolom. Az egészet rádobom a húsra, fűszerezem, majd fedő alatt kis lángon készre főzöm.

A körethez a rizst megmosom,lecsöpögtetem. A másik fedeles serpenyő aljára egy kevés olajat öntök, erre kerül a rizs, amit sózok, és pár percig pirítom, de nem addig, hogy leragadjon. Legjobb ezután kétszeres mennyiségű forró vízzel felönteni, a lángot takarékra venni, és fedő alatt készre párolni. 5 perc után a láng alatta teljesen elzárható.

Ezek is érdekelhetnek

Friss