Elkészítés: A burgonyát héjában sós vízben puhára, a tojásokat sós vízben keményre főzöm, langyosan meghámozom.
A szalonnát lassan kevés olajban világos pirosra pirítom és a héjától megfosztott felkarikázott kolbászt átpirítom rajta. A tejfölt elkeverem kb. a fele reszelt sajttal. A vöröshagymát kevés olajban üvegesre dinsztelem a fokhagymával.
Egy tűzálló tálat vékonyan kiolajozok, a burgonya 2/3 részét belekarikázom. Sózom, borsozom, szerecsendióval hintem, és meglocsolom a tejföl kb. felével. Elosztom rajta a dinsztelt hagymát, a lecsót, majd rajta a szalonna-kolbász keveréket. Rákarikázom a főtt tojást, és a maradék burgonyával bevonom (közben enyhén sózom).
A maradék tejföllel lekenem, a maradék sajttal meghintem, előmelegített 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütöm. Az utolsó 10 percben légkeveréssel segítem a pirulást.
Fóliával letakarva melegen tartom, friss salátával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!