Sokáig nem voltam jóban a lecsóval, de ennek valószínűleg az az oka, hogy nem szerettem a paprikát. Nem mondom, hogy most hú, de szeretem, viszont jelentősen megnövekedett az éves paprikafogyasztásom. Nyilván ez a korral jár. Legalábbis azt gondolom, hogy vannak ízek, amelyeknek évek kellenek, hogy beérjenek, hogy szeressük őket. Amiket gyermekként annyira nem szerettünk, de valami furcsa oknál fogva felnőttként mégis rajongásunk tárgyává válik. Na itt azért nem tartok a paprikával, de megkedveltük egymást. Ez a tészta pedig kifejezetten csodálatos a bacon és a tejszín miatt. Az egész olyan lecsós, de közben lágy és selymes szósz ölelgeti a tésztát. Éhes vagyok, maradjunk ennyiben! :)
Hozzávalók (4 személyre):
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
100 g bacon
400 g penne
só
1 ek olaj
1 tk paradicsompüré
200 ml cukrozatlan habtejszín
bors
½ csokor petrezselyem
Elkészítése:
1. A paprikákat vágjuk négyfelé, magozzuk ki, a húsukat csíkozzuk fel. A meghámozott hagymát és a bacont aprítsuk fel.
2. A pennét főzzük ki forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint.
3. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk rajta aranyszínűre a hagymát és a bacont. Adjuk hozzá a paprikacsíkokat a paradicsompürével együtt, és pirítsuk további 3 percig. Öntsük fel a tejszínnel, nagy lángon forraljuk 3-5 percig, azután húzzuk le a tűzről, és sózzuk, borsozzuk meg. Végül keverjük a raguhoz a finomra vágott petrezselymet, és forgassuk össze a leszűrt tésztával.
Elkészítési idő: 20 perc
Egy adag: 650 kcal
A recept a Fanny konyha 2016/1. számában jelent meg!
Kedvenc tésztás receptjeim:
Gombás tortellini
Zöldborsós tészta
Csirkés-márványsajtos tészta