Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós patiszonpörkölt nokedlivel

10 szavazat
55 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A lecsós patiszonpörkölt elkészítéshez a hagymát, a paprikát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk. A patiszont meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk.
  2. A zsír felmelegítjük, beleszórjuk a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, tovább pároljuk, majd mehet bele a paradicsom is. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük. Felöntjük 3 dl vízzel, megsózzuk, megborsozzuk és visszatesszük a tűzhelyre főni.
  3. Amikor a lecsós pörköltalap már majdnem kész, hozzáadjuk a patiszonkockákat és tovább főzzük.
  4. Amíg a tök megpuhul, elkészítjük a nokedlit. A tojást felverjük a sóval, beleszórjuk a lisztet és annyi vízzel elkeverjük, hogy közepesen lágy galuskatésztát kapjunk. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, langyos vízzel leöblítjük és pár csepp olajjal elkeverjük, hogy ne ragadjon össze.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss