A lecsós patiszonpörkölt elkészítéshez a hagymát, a paprikát és a paradicsomot apró kockákra vágjuk. A patiszont meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk.
A zsír felmelegítjük, beleszórjuk a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, tovább pároljuk, majd mehet bele a paradicsom is. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük. Felöntjük 3 dl vízzel, megsózzuk, megborsozzuk és visszatesszük a tűzhelyre főni.
Amikor a lecsós pörköltalap már majdnem kész, hozzáadjuk a patiszonkockákat és tovább főzzük.
Amíg a tök megpuhul, elkészítjük a nokedlit. A tojást felverjük a sóval, beleszórjuk a lisztet és annyi vízzel elkeverjük, hogy közepesen lágy galuskatésztát kapjunk. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, langyos vízzel leöblítjük és pár csepp olajjal elkeverjük, hogy ne ragadjon össze.