Elkészítés: A megsózott és meglisztezett rostélyosokat zsírban hirtelen kisütjük, és egy lábasba rakjuk.
A zsírjában világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát, belerakjuk a pirospaprikát, a paradicsompürét, az összezúzott fokhagymát, a köménymagot és a majoránnát. Az egészet elkeverjük, felöntjük egy kevés vízzel, felforraljuk, és a rostélyosokra öntjük. Rövid lében, fedő alatt pároljuk.
A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, egy lábasban világosra pirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot, megsózzuk, fedő alatt pároljuk.
Végül a félig puha húsokra öntjük, és együtt készre pároljuk.
Sós vízben főtt burgonyát vagy tarhonya köretet adunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre