A tarhonyát kevés olajon arany barnára pirítjuk, majd felöntjük 2,5x-es sós forró vízzel és készre pároljuk.
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A paprikát, paradicsomot és a vöröshagymát felkarikázzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, a pörcöt kiszedjük és a visszamaradt zsiradékban átsütjük a karajszeleteket. A hússzeleteket félre tesszük. Az edénybe /amibe a húst sütöttük/ megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, pörcöt, sózzuk, rászórjuk a pirospaprikát és 10-15 percig pároljuk. A húst a lecsóba rakjuk és egyet forralunk rajta. A lecsót ne főzzük nagyon szét!
Tálalásnál a lecsót a húsra szedjük és tarhonyával kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre