A krumplit felkarikázzuk és sós vízben félkeményre főzzük, leszűrjük.
A karajszeleteket kicsit klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés zsíron mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
A lecsóhoz, a zsíron megpirítjuk a felkockázott szalonnát, majd kiszedjük a pörcöt. Beletesszük a szeletelt hagymát, picit megsózzuk, pároljuk.
Hozzátesszük a karikára vágott kolbászt, azzal is sütjük kicsit, visszatesszük a szalonnapörcöket, majd belerakjuk a szeletelt paprikákat. Ekkor ismét sózzuk picit, hogy a paprika is puhuljon, végül hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot.
Ekkor kerül bele a pirospaprika és egy kis cukor, aztán készre főzzük.
Egy hőálló tálba szedünk a hús sütőzsírjából ráhalmozzuk a krumpli felét, megsózzuk, rárakjuk az egyik szeletekre vágott hagymát.
Erre kerülnek a karajszeletek, majd a másik fej szeletelt hagyma. Ezután ráhalmozzuk a húsokra a kész lecsót, befedjük a krumpli másik felével.
A krumplikat is meglocsoljuk kevés pecsenyezsírral, a tetejükre rakjuk a húsos szalonnaszeleteket, amiket bevagdosunk.
Közepes hőmérsékleten sütjük, amíg a szalonna ropogósra sül (félidőben megfordítjuk) és a krumpli is aranysárga lesz.