Lecsós gombapaprikás pirított tésztával

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg gomba
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 pár debreceni kolbász vagy száraz füstölt kolbász
  • 2 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • tört chili
  • petrezselyem
  • 1-1,5 dl tejföl
  • 1 teáskanál liszt
  • A tésztához:
  • 50 dkg száraz tészta
  • 2 evőkanál olaj
  • 9 dl forró víz

Elkészítés

Elkészítés: A gombát és a szalonnát szeletelem, a hagymákat finomra aprítom, a kolbászt karikázom, a paprikát és a paradicsomot darabolom.

A szalonna zsírját kisütöm, benne üvegesre pirítom a hagymát, a fokhagymát is megfuttatom benne. Megszórom pirospaprikával, rádobom a paprikát és a paradicsomot, rövid ideig együtt párolom, majd a gombát is ráteszem. Sózom, borsozom, chilivel, kakukkfűvel fűszerezem, közepes hőfokon párolom, amíg a gomba összeesik és nagyja levét elfővi. Közben hozzáadom a kolbászt is.

A tejfölt kikeverem a liszttel, hozzáadom a raguhoz, és lassan összeforralom. A végén adom hozzá a friss petrezselymet, de azzal már nem főzöm.

A tésztához felhevítem az olajat, a tésztát folytonos keveréssel enyhe pirosodásig pirítom, majd felöntöm a forró vízzel. Sózom, fedő alatt lassan puhára főzöm, közben egyszer-kétszer átkeverem, hogy egyenletesen puhuljon meg.

A tészta mellé kanalazom a gombás ragut és tálalom.

Megjegyzés

A pirított tészta általában szaftos húsok mellé kiváló köret, és egyszerű. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss