Elkészítés: A halszeleteket besózzuk, s legalább fél óráig pihentetjük.
A szalonnát megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a felkarikázott hagymát, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a meghámozott, felaprított paradicsomot, a felszeletelt zöldpaprikát és a gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt 15 percig pároljuk, s végül belekeverünk 2 dl tejfölt.
Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, összekeverjük a tejfölös lecsóval, és sütőtálra terítjük.
A halszeleteket zsemlemorzsába forgatjuk, és felforrósított olajban kisütjük, s rárendezzük a tészta tetejére. Megkenjük a maradék 2 dl tejföllel, és
előmelegített forró sütőben az egészet pirosra sütjük.
Paradicsom- és paparikaszeletekkel, illetve petrezselyemmel díszíthetjük. Forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre