Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós csirkemáj III.

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A friss csirkemájat szívvel együtt megtisztítom, majd a májat lebenyeik szerint kettészelem. A szíveket szép hosszú, vékony csíkokra vágom.

A vöröshagymát nagyon vékonyra karikázom, és mély teflon serpenyőben forró olajon icipicit megfuttatom. Ez pár perc csupán. A forró hagymára rakom az előkészített májat és szívet, egyenletesen beterítve vele az egész serpenyőt, majd fűszerezem fehérborssal lazán, hogy minden darab májra jusson, közben lassítom a tüzet, de nem teszem takarékra, ételízesítőt szórok rá nagyon kevés tengeri só kíséretében. Hozzáadom a tört fokhagymát, az apró szeletelt gombát, a
felkarikázott zöldpaprikát (egyik csípős) és paradicsomot. Lefedem, és kb. 8 percig fedő alatt párolom, majd megszórom majoránnával, és készre párolom.

Petrezselymes krumplival tálalom, fokhagymás-tejfölös uborkasaláta is nagyon illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss