Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós csirke kolbásszal, bazsalikomos nokedlivel 

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A lecsóhoz egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat. Rátesszük a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát, majd a szintén megpucolt, átnyomott fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és zsírjára sütjük.
  2. A megtisztított csirkehúst felkockázzuk, a kolbászos alapra tesszük, és nagy lángon, kevergetve fehéredésig sütjük. A lecsópaprikákat megmossuk, kicsumázzuk. A megmosott paradicsomokat egy percre forró, majd rögtön jeges vízbe tesszük, meghámozzuk. A paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomokat kockára vágjuk. A zöldségeket a húsra tesszük, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve az egészet puhára főzzük.
  3. A nokedlihez a tojásokat elhabarjuk. Hozzáöntünk kb. 300 ml vizet, hozzáadjuk a lisztet, sót és a megmosott, felaprított bazsalikom háromnegyedét. Összedolgozzuk, majd nokedliszaggatóval lobogó, sós vízbe szaggatjuk. Addig főzzük, amíg a nokedlik feljönnek a víz felszínére, majd leszűrjük. A lecsós csirkét a frissen elkészült nokedlivel tálaljuk, és bazsalikomlevéllel díszítjük. 

Ezek is érdekelhetnek