Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós csirke II.

75 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét előkészítem, mellehúsát kicsontozom, felszeletelem, a combot, szárnyat darabolom, ennek tövét eltávolítom (Kutymorgó örömére). A húsdarabokat besózom, meghintem őrölt borssal, kenőtollal megkenem a mézzel, felhasználásig a hűtőben pihentetem.

A szalonnát felkockázom, a hagymát apróra, a paprikákat kicsumázva karikára, a paradicsomot cikkekre vágom. Egy mély teflon serpenyőben felhevítem a zsírt, rádobom a szalonnakockákat, kisütöm, mehet rá a hagyma, sózom, üvegesre párolom, meghintem a pirospaprikával, beleadom a piros aranyat, majd előbb a paradicsom, majd a paprika hozzáadásával lecsót főzök.

Amíg a lecsóm készül, kevés zsiradékkal kikenek egy tepsit, egymás mellé szépen belehelyezem a csirkedarabokat, aláöntöm a fehérbort, lefedem fóliával, 160 fokosra előmelegített sütőben puhára párolom.

Kihúzom a sütőből a tepsit, leveszem róla a fóliát, szépen elosztva ráadom a lecsót, meglocsolom a tejföllel, és visszatolom a sütőbe, tisztességesen összerottyantom.

Frissen, melegében hagymán pirított tarhonyával tálalom, friss zöldsalátát is adok mellé, kellemesen behűtött sörrel öblítjük le.

Megjegyzés

Készíthetjük egyfajta csirkehúsból is, de akár vegyesen is, ahogy kedveljük. Nálam a piros arany csípős, mivel így szeretjük.

Aki nem kedveli a tarhonyát, adhat hozzá köretnek hasábburgonyát, de akár párolt rizst is, mielőtt visszatoljuk a sütőbe, akár reszelt sajttal is megszórhatjuk, ártani nem fog az ételnek.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss