Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsóalap télre egyszerűen

57 szavazat
45 perc
egyszerű
megfizethető
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lecsóalaphoz alaposan megmossuk a paradicsomot és a paprikát.
  2. Feldaraboljuk a paradicsomot és egy nagy fazékban feltesszük főni. Amikor már félig szétfőtt, hozzátesszük a kockára vágott paprikát és tovább főzzük, míg a paradicsom teljesen szétfő.
  3. Még forrón csírátlanított, kiforrázott üvegekbe rakjuk, a tetejére olajat öntünk, ami elzárja a levegőt, így tartósítószer nélkül is eláll. Rátesszük a csavaros tetőt és száraz dunsztba rakjuk, amíg teljesen kihűl.

 

Megjegyzés

Fel lehet használni más lecsós ételekhez is, pl. lecsós csirkéhez, lecsós szelethez, de pörköltek, gulyások ízesítésre is kiváló. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek