Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsóágyon sült töltött paprika

18 szavazat
85 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Zeller

Elkészítés

  1. A lecsóágyon sült töltött paprika töltelékéhez a darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a rizst és zúzott fokhagymát, majd az olajon megpárolt, apróra vágott, pirospaprikával megszórt hagymát, végül a tojást. Az egészet alaposan összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  2. A paprikát kicsumázzuk, a belsejét egy kiskanállal kikaparjuk, majd nem túl szorosan megtöltjük a húsos keverékkel. Ha marad a töltelékből, formáljunk belőle gombócokat.
  3. A lecsóhoz a hagymát felcsíkozzuk, a paprikát felkarikázzuk. A paradicsomot leöntjük forró vízzel, pár percig benne hagyjuk, majd lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.
  4. A hagymát a kacsazsíron félig megpároljuk, hozzáadjuk a paprikát, és alacsony lángon pár percig főzzük, majd egy magasabb falú tepsiben szétterítjük, ráhelyezzük a paradicsomot, és elhelyezzük rajta a töltött paprikákat. A paradicsomlét ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük, majd forráspontig melegítjük és beleöntjük a tepsibe, beletesszük a zellerzöldet és forró, 200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Félidőben forgassuk át a paprikákat, és szükség esetén hígítsuk vízzel a lét. 

Ezek is érdekelhetnek